Astrid Lindgrens vs Sachska forts.

Efter några dagar var vi rejält besvikna på vården på Astrids. De hade dålig koll på saturationen, kunde gå 5 h utan att någon kollade vilket jag tycker är extremt dåligt. Inhalationernas frekvens ordinerades tydligen inte av läkarna utan sköttes av sjuksköterskorna. De blev inte bra. En ville minska ner på antalet inhalationer på grund av att E lätt samlar på sig koldioxid. Hon har alltså svårt för att ventilera, andas ut luften. Det verkar enligt min mening oerhört korkat att då göra det ännu svårare för henne att andas ut genom att hon inte får ventolin som vidgar luftrören. Men det kanske är jag som är korkad. Ska höra med E's läkare när vi träffar henne nästa vecka. Vi blev också irriterade på att man inte diskuterade E's behandlign med oss som faktiskt är experter på just henne. En dag kom en sköterska och sa att de tänkte sätta sond men det satte jag raskt stopp för. Vi hade redan nämnt för en läkare att det inte är lämpligt att sätta sond på E men det hade de tydligen glömt bort. Meddelade dem att om de tänkte sätta sond fick de allt lov att diskutera det med E's läkare på Sachska först. Vet inte om de tröttnade på oss till slut men igår frågade i alla fall en läkare om vi ville åka tillbaka till Sös och det ville vi ju.

Väl tillbaka på Sös fick vi genast en annan känsla. Trots att vi hamnade på en annan avdelning än den vi varit på förut så kändes det väldigt bra. Man får en helt annan relation med sköterskorna och både de och läkarna diskuterar med oss föräldrar för att vården ska bli så bra som möjligt. Det känns också tryggt att veta att det finns en mängd personer på sjukhuset som faktiskt känner till E's historia som ju är lite speciell.

Det var alltså RS-virus som E råkat ut för. Trots vaccinationer, stor försiktighet från vår sida och inte minst att det var i slutet på säsongen. Men naturligtvis ska hon drabbas. Det verkar nästan som om det är någon högre makt som sätter käpparna i hjulet för oss. Det lär nog bli en vecka till på sjukhus minst eftersom hon har såpass mycket syrgas (1,5 liter) och hon är lite seg på att bli av med den. Hoppas bara att hon är frisk till den 7/6 då det är dags för prematurföreningens årliga picknick i Hagaparken. Det har vi sett fram emot länge.



Fin utsikt har man i alla fall på SÖS.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0