Ätit riktigt duktigt

Från att i princip bara ha ätit 4-månaders burkar med rödspätta och potatis har Ellie idag klämt nästan en hel 1-års burk med "Goda grytan" vilken innehöll hela ärtor, morotsbitar och vitabönor. Hon har gjort otroliga framsteg matmässigt de senaste månaderna vilket är väldigt positivt. Det är en sådan kontrast om man jämför med hur det var för ett år sedan när vi fick kämpa dygnet runt för att få i henne mat. Nuförtiden är det mer sällan det är problem med maten. Det är i princip bara när hon är sjuk eller håller på att få en tand som Ellie kinkar med maten. Det är så fantastiskt skönt att slippa se varje måltid som en kamp. Att ha ångest så fort man ska mata sitt barn.


Ny vägning

Idag blev det ny vägning eftersom vi tyckte att den andra verkade stämma dåligt. Idag visade vågen på lite över 8,5 kg. Inte fantastiskt men bättre än 8.4 i alla fall. E har ju trots allt varit sjuk och då är det inte så konstigt om man går ner eller inte går upp så bra i vikt.


Upp eller ner, vad ska man tro?

Idag har E och E's pappa varit på BVC och vägt E. Eller försökt väga kanske jag ska säga. Hon börjar bli för gammal för bebisvågen så vi undrar hur korrekt mätningen verkligen blev. Om vikten stämmer så skulle hon bara ha gått upp 5 g sedan sist och det är ju verkligen i minsta laget. Vi tycker ju att hon blivit tjockare men man vet ju aldrig. Det har ju hänt förr och så har hon gått ner. Eller så tycker man att hon ätit jätte dåligt och så har hon gått upp jätte mycket. Skumt det där. Hoppas på ett återbesök på sjukhuset snart så att vi kan få klarhet i det här med vikten. Har hon bara gått upp  g på några veckor så behöver vi ju åtgärda det snarast.


Mössa och halsduk



Mamma har stickat mössa och halsduk.


E mår bättre

Idag har E mått ganska bra. Bara lite hosta, snuva och nysningar. Hoppas att det värsta är över för den här gången. Det har ju varit väldigt lindrigt hittills, inga sjukhusbesök än så länge och vi hoppas slippa det ett bra tag framöver. Snart blir det väld dags för influensavaccination dock och även återbesök hos E's läkare H. Tyvärr följer väl inte jag med denna gång eftersom jag jobbar. Känns lite konstigt eftersom jag alltid varit med när E varit på sjukhuset, men det är klart att de klarar sig utan mig. Det kommer nog att bli glada att se vår lilla "tjockis" i alla fall. Det märks att hon börjat lägga på sig underhudsfett. Revbenen syns inte längre och hon börjar få "lovehandles". Underbart!


Världens sötaste

Vi vill inte att Ellie står upp i kökssoffan eftersom hon då kan ramla och slå sig rätt så illa. När hon för femtioelfte gången häromdagen klättrade upp i soffan och ställde sig upp så sa jag till henne: -Titta mamma i ögonen och lyssna nu. Sitt ner i soffan annars får du gå ner på golvet. Vad tror ni då att hon gör. Jo lutar sig fram och pussar mig rätt på munnen. En sådan lite spjuver. Hon vet redan vilka knep hon ska ta till för att man ska smälta. Det riktigt glittrade i ögonen på henne efteråt. Hon var mycket nöjd med sig själv.


Nu har jag börjat jobba igen

efter 20-månader som mammaledig. (Varför kallas det ledighet egentligen, det är ju heltidsarbete och mer därtill. Särskilt med ett sjukt barn.) Som vanligt när man vistas mycket bland andra människor finns där hela tiden oron över att bli smittad med något virus eller någon bakterie, vilket i sin tur skulle leda till att även E smittas (sannolikheten är i alla fall väldigt stor att även hon blir sjuk). Har känt mig krasslig en tid nu och idag har E nyst mycket och dessutom hostat flera gånger och låtit slemmig. Det var i och för sig när vi åkte bil som hon hostade så det kan också ha berott på bilresan, att hon blev åksjuk. Såg ut som om hon skulle kräkas några gånger men vi klarade oss den här gången.

Det är flera som är sjuka på jobbet. Feber, hosta, illamående. Ja ni förstår säkert att jag associerar till svininfluensan. Många säger att det är ju som en vanlig influensa. Ja visst är det det. Skillnaden är att den hållit på väldigt länge redan och vi vet ju inte ens om barn under 2 år kommer att kunna vaccinera sig. Dessutom dröjer det ännu ett tag innan vaccinet är här. Om E får svininfluensan är risken stor att hon blir väldigt sjuk och i värsta fall att hon inte klarar att ta sig igenom det.

Jag önskar att alla kunde tänka ett steg längre än bara på sig själva när det gäller vaccination vs icke vaccination. Genom att vaccinera sig skyddar man ju inte bara sig själv utan även en mängd andra människor som befinner sig inom riksgruppen. Så tänk ett steg extra innan ni väljer att inte vaccinera er. Tänk ett steg extra innan du går till jobbet, skolan m.m. om du känner dig krasslig. Tänk också till en extra gång innan du hostar eller nyser rakt ut på tunnelbanan, bussen eller något annat ställe där du står i närheten av andra människor. Det är inte bara din egen hälsa du äventyrar utan även andras. Så tänk till en extra gång och inte bara på vad som gagnar dig själv utan även hur ditt handlande kan drabba andra.


RSS 2.0