Återbesök på sjukhuset

Igår träffade vi E's läkare igen. Det var ett tag sedan sist. Tog längd, vikt och huvudomfång vilket till stor del var tillfredsställande. Längd 72 cm vilket innebär att hon ligger på ca -1,5 kurvan, huvudomfång 45 cm = -1 kurvan (mycket bra!) och till sist vikten: 6895 g. Hon har verkligen hämtat igen vikten bra och är nu uppe på samma vikt som i slutet av mars. Jag såg inte riktigt vilken kurva det var men det var under -3 i alla fall.

Det var många med på mötet och E satt och höll hov som vanligt. I början var hon lite blyg men det släppte efter en liten stund och hon delade generöst med sig av sin napp. Tog upp det här med att de på ALB ville dra ner på ventolin inhalationerna pga att E har svårt att vädra ut CO2. H tyckte precis som jag att det lät väldigt underligt och konsulterade två andra läkare som också hade samma ståndpunkt. Om man har svårt att vädra ur sig och har svårt att andas ut så är det ju idiotiskt att dra ner på inhalationerna som vidgar luftrören.

E har fortfarande uppblåsta lungor på grund av utandningsproblemen men det enda som kan förändra det är att hon växer och att det bildas ny frisk lungvävnad.

E var riktigt uppspelt när vi kom hem igår. Hon trivs verkligen med att träffa människor och vara i centrum. Tur att morbror A och hans tjej K kommer till helgen och underhåller henne. Det var full fart igår kväll och hon var så glad så glad. Det värmde i hjärtat ska jag säga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0